-
משחקים באוכל
סוד הפשטות של רוטב הפסטה
גם מאחורי מצרכים יומיומיים כמו עגבניות וגבינת פֶטָה, עומדים תהליכים כימיים מורכבים
5 במרץ, 2021 זמן קריאה משוער 5 -
5 בפברואר, 2021 זמן קריאה משוער 7
-
משחקים באוכל
הלחם עם החמאה
איך הופכים הרבה חמאה, ביצים וסוכר למאפה מעודן ומענג? המדע של הבריוש המוצלח
22 בינואר, 2021 זמן קריאה משוער 7 -
משחקים באוכל
המוציא לחם מן המדע
קמח ומים, סוכר, מלח, וכמובן שמרים – איך המרכיבים הפשוטים והכימיה ביניהם אחראים למאפה הבסיסי והטעים?
8 בינואר, 2021 זמן קריאה משוער 7 -
משחקים באוכל
הדרך המדעית לריזוטו מוצלח
מהו האורז האידיאלי? ואיך נכין אותו בלי מאמץ? הכימיה של הריזוטו תבטיח לכם תבשיל קְרֵמי וטעים
25 בדצמבר, 2020 זמן קריאה משוער 5 -
משחקים באוכל
כמו סופגניות, בלי שמרים: מדעי הצ'ורוס
מה קורה כשמפגישים בין בצק רבוך של פחזניות לשמן הלוהט?
4 בדצמבר, 2020 זמן קריאה משוער 5 -
שאל את המומחה
כמו פרי בשל: מה משמעות שינוי הצבע של פירות?
הפרי הוא אמצעי פרסום של הצמח, כדי לדאוג להפצת הזרעים שלו. איך זה קורה?
30 בנובמבר, 2020 זמן קריאה משוער 6 -
משחקים באוכל
מדעי החצילים
איך מנטרלים את המרירות של החצילים? כיצד מונעים מהם לספוג המון שמן? ולמה כדאי להמליח? הדרך לחציל המושלם
27 בנובמבר, 2020 זמן קריאה משוער 7