מבחינה כימית השומנים הינם שרשראות פחמניות ארוכות. השומנים הינן חלק חשוב בתפריט שלנו, המשמשים כמצבורי אנרגיה. עודף השומנים בגוף, עלול לגרום להצטברותם על העורקים (הסתידות עורקים) ולבסוף לסתימתם הגורמת להתקף לב. השומנים גם ממלאים תפקיד מפתח ביצירת הליפידים המרכיבים את הממברנה. הסרטון שלפנינו מתאר מבחינה כימית ממה מורכבים השומנים, והוא גם מסביר מושגים בסיסיים בכימיה.
סרטון זה תורגם בידי צוות אתר דוידסון אונליין
הסרטון הופק בידי cassiopeia project
הסרטון הינו השני מבין שלושה סרטונים המתארים מולקולות החשובות לתזונה. סרטונים נוספים בסדרה: פחמימות, וחלבונים. הסרטון משתמש במושגים המוסברים בפירוט בערכים הטבלה המחזורית והקשר הכימי.
מאת: ארז גרטי
המחלקה לכימיה ביולוגית
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.