הירח משפיע על הגוף שלנו בשני אופנים: השפעה פיזיקלית והשפעה ביולוגית.
השפעה פיזיקלית
כוח הכבידה שמפעילים הירח והשמש על כדור הארץ גורם לתופעה יומיומית שכולנו מכירים - גאות ושפל. גאות ושפל הם תוצר של הפרש הכוחות שפועלים על גוף מסויים, כמו מי הים. מכיוון שהאוקיינוסים הם למעשה גוף אחד של מים שעליו פועלים כוחות משיכה שונים בעוצמתם, מים שנמצאם קרוב יותר לירח מושפעים יותר ממרכז כדור הארץ, שבעצמו מושפע יותר ממים באזורים מרוחקים מהירח. הפרש זה מתבטא בשינוי הצורה הכדורית של גוף לאליפסואיד בעל אותו נפח.
כח המשיכה של הירח משפיע בצורה שונה על נקודות שונות במעטפת כדור הארץ | מקור: נחלת הכלל, ויקיפדיה.
כשמדובר על גוף קטן, כמו גוף של אדם אחד, כוחות הכבידה משפיעים בצורה שווה על כל חלקי גופו, ולכן השפעת הירח תלוייה אך ורק בתוספת המסה ולמרחק מהעצם הנשקל. מכיוון שמסת הירח קטנה פי 83 ממסת כדור הארץ, ומרחקו גדול פי 60 ממרחק מרכז כדור הארץ, השפעת הירח על המשקל (למעשה על התאוצה שמרגיש גוף על מעטפת כדור הארץ), היא מזערית ומשתנה עד לערך מקסימלי של 2 מיקרומטר\שנייה2 . מכיוון שכח הכבידה על כדור הארץ הוא בערך 9.8 מטר\שנייה2, התוספת מתבטאת בפחות מ-5 מיליוניות של המסה הנשקלת. למעשה כח הכבידה על כדור הארץ אינו אחיד ונע בין 9.78 ל 9.83 מטר\שנייה2, וישנם גורמים אחרים כגון מיקום על פני הכדור והגובה מעל פני הים שלהם השפעה גדולה בהרבה על המסה הנשקלת. למשל, משקלו של אדם בגובה פני הים גבוה בכ-0.28% ממשקלו על הר האוורסט (8850 מטר), ומשקלו של אדם שנמצא באחד הקטבים גדול ב-0.5% ממשקלו על קו המשווה.
השפעה ביולוגית
לרוב בעלי החיים ישנו ריתמוס (קצב) ביולוגי יומי פנימי שמתבטא בהפרשת הורמנים מסויימים, קצב מטבוליזם, ואפילו טמפרטורת גוף משתנה בזמנים שונים ביום. ריתמוס יומי (שנקרא ריתמוס צירקדיאני) שולט בעקיפין על ריתמוסים ארוכים יותר של שבועות או חודשים גם על ריתמוסים שנתיים - שהם ריתמוסים צירקאנואליים. השעונים הפנימיים הללו של היצורים החיים אחראיים לשנות את דפוס התנהגות החייה בהתאם לזמן המסויים ביום, בחודש, או בשנה, והם פועלים במגוון רחב של אורגניזמים: מאצות כחוליות (חיידקים), ועד ליונקים עילאיים.
כך למשל מסונכרנות בין פרטי בעלי חיים רבים עונות רבייה, נדידה, והיברנציה. מכיוון שמחזור האישה בבני אדם הוא 28 יום, בעבר חשבו שהירח אחראי לסינכרון זמן המחזור בנשים. אם כך הדבר, הרי שהפרשות הורמונים בזמנים שונים בחודש בהתאם להשפעת הירח יכולים גם הם להשפיע על משקל האדם. למרות כל זאת נמצא שהירח אינו מסנכרן את מחזור האישה, וכמו ריתמוס צירקאדיאני, גם הריתמוס החודשי נקבע אך ורק על פי אורך היום שנמדד על ידי השעונים הפנימיים ומסונכרן על ידי אור חיצוני, טבעי או מלאכותי.